Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Καταιγίδα στη Ν.Δ...«Σκόνη και θρύψαλα»




«Σκόνη και θρύψαλα» έχει γίνει η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ μετά τον καταιγισμό αποκαλύψεων γύρω από τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου -που αγγίζουν πλέον τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό κ.Κ. Καραμανλή μετά την «καμπάνα» στον κ.Γ. Αγγέλου- και των δομημένων ομολόγων μετά την αποκάλυψη των πορισμάτων «φωτιά» του κ.Γ. Ζορμπά και την κατάθεση «καταπέλτη» στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.Επίσης  και η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα greek statistics.
      Στο αρνητικό κλίμα έρχεται να προστεθεί και η επιστροφή στο προσκήνιο της επικαιρότητας του πρώην υπουργού κ.Γ. Βουλγαράκη.
Πονοκέφαλος για την ηγεσία της ΝΔ έχει εξελιχτεί και το θέμα Καραμανλή, όσο ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει να τοποθετηθεί.
      Ο πρώην πρωθυπουργός επανήλθε χθες και πάλι μέσω συνεργατών του, οι οποίοι δήλωσαν ότι «ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει όταν κρίνει ο ίδιος με γνώμονα, όπως πάντα, το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον. Οχι επειδή κάποιοι αδημονούν για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης».
     Βολές κατά του Αντ. Σαμαρά έριξε χθες ο Γ. Βουλγαράκης, μία ημέρα μετά την πρόταση που έκανε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, κάτι που απέρριψε χθες με ηχηρό τρόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε συνέντευξή του στον «Real Fm 97,8» ο πρώην υπουργός
της ΝΔ ήταν επικριτικός για τον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο κ. Σαμαράς είναι αρχηγός της ΝΔ σήμερα, όπως υπήρξαν αρχηγοί της ΝΔ πολλοί.
            Η ΝΔ δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στον κόσμο της. Εγώ, ήμουν και είμαι ΝΔ». Επιπλέον, τόνισε ότι «η εικόνα που υπάρχει αδικεί τον Κ. Καραμανλή».
           Εκτίμησε, μάλιστα, ότι : 
          «Σε κάποια στιγμή θα μιλήσει και καθώς τελευταία η ΝΔ ακολουθεί την πολιτική σαλιγκαριού, δηλαδή κινείται προς τα μέσα, θα χρειαστεί να παίξει ενοποιητικό ρόλο στον χώρο της Κεντροδεξιάς».
         «Ο Κ. Καραμανλής», υπογράμμισε, «κατά τη γνώμη μου εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Κεντροδεξιά». 
        Ο κ Γ. Βουλγαράκης,διευκρίνισε ότι πρότεινε τον Αντ. Σαμαρά να καταθέσει ως μάρτυρας, προκειμένου να πει : 
        «Γιατί κι αυτός δεν ακύρωσε τα συμβόλαια, για τα οποία εγώ κατηγορούμαι επίσης ότι δεν ακύρωσα, με τη μόνη διαφορά ότι εγώ παραπέμπομαι στην προανακριτική επιτροπή και κανένας άλλος».
       Για τη ΝΔ, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει από τα  «γαλάζια» αλληλοκαρφώματα μεταξύ των Δ. Αβραμόπουλου και Γ. Παπαθανασίου μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για
τα ανακριβή οικονομικά στοιχεία που έστελνε η προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΕ σχετικά με το έλλειμμα, γνωστά και ως greek statistics.
       Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ζητείται η διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομίας και Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: