Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αψιμαχίες-Αναταράξεις-Εσωστρέφεια στη Ν.Δ για την επάνοδο του...τροπαιούχου

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής

      Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς επιχειρεί, να ανοίξει το κόμμα προκειμένου να το ανεβάσει , οι αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών οδηγούν και πάλι στην εσωστρέφεια.
       Πολλώ δε μάλλον που φαίνεται κάποιοι να έχουν στο μυαλό τους ακόμη και την επαναφορά Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας.
   Ο τέως πρωθυπουργός, που επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής από το οικογενειακό του ταξίδι στη Νότια Γαλλία, δεν σκοπεύει να μιλήσει άμεσα.
Οι πιέσεις, ωστόσο, στο πρόσωπό του συνεχίζονται διά δηλώσεων στα ΜΜΕ, σε υψηλότερους ή χαμηλότερους τόνους.
 Οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος Κ. Τζαβάρας και Κ. Μαρκόπουλος επανέφεραν χθες το αίτημα, διά δηλώσεών τους.
 Ο κ. Τζαβάρας κινήθηκε μεταξύ σφύρας και άκμονος, δηλώνοντας πως «εξαιτίας των γεγονότων ο λόγος του πρώην πρωθυπουργού οπωσδήποτε έχει μια αξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η σιωπή του δεν έχει αξία».
       «Εχουν παρέλθει εννέα μήνες και νομίζω ότι έχει αξία κάποια στιγμή να ακουστεί ο Κ. Καραμανλής. Θα το κρίνει ο ίδιος. Δεν θα τον σταυρώσουμε», δήλωσε και ο Κ. Μαρκόπουλος.

        Ο Θ. Γιαννόπουλος, που φερόταν ως φίλα προσκείμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη, πιστεύει αντιθέτως ότι «δεν υπάρχει λόγος να πάρει θέση για το θέμα ο Καραμανλής. Θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα, θα πει πολλά και οι επικριτές της κυβερνητικής μας θητείας θα περιοριστούν σε δηλώσεις», είπε στο Κανάλι 1.
         Ο ίδιος βουλευτής βλέπει στο πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού «ένα πολιτικό κεφάλαιο» και διαβλέπει «επαναφορά του», καθώς «πολιτικοί οι οποίοι ξεχάστηκαν για μια ορισμένη περίοδο, επέστρεψαν νικητές και τροπαιούχοι».
       Και ο Γ. Βουλγαράκης έθεσε -για δεύτερη φορά εντός ολίγων ημερών- θέμα «επανόδου» Καραμανλή, ενώ εμμέσως δεν απέκλεισε και δική του επαναφορά στην πολιτική σκηνή, λέγοντας, «εάν η κρίση των εκλογών για τον χώρο της Κεντροδεξιάς είναι τέτοια, η οποία θα δείξει ότι υπάρχουν κενά και περιθώρια, προκειμένου να υπάρξουν ευρύτερες εξελίξεις, θα αναζητηθούν κι εκείνοι οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στις εξελίξεις αυτές. Κι επειδή αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να είναι πλέον αφαιρετική, θα είναι προσθετική».
       Στον κ. Βουλγαράκη απάντησε απαξιωτικά, εφ'όλης της ύλης, ο Κ. Τζαβάρας: «Δεν έχει καμία σημασία και καμία αξία να λαμβάνει κανείς τοις μετρητοίς τα λόγια ενός ανθρώπου, ο οποίος αμύνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: