Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Υπ. Παιδείας : Σε 30 κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης-κολέγια άδεια λειτουργίας

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου

     Σε τριάντα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, από τα σαράντα που υπέβαλαν φάκελο, δόθηκε άδεια λειτουργίας, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν είχαν προβλήματα είτε με τις εγγυητικές επιστολές είτε με τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις.
     Μεταξύ άλλων, η υπουργός τόνισε ότι μπαίνουν πλέον κανόνες στο τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης ενω υπογράμμισε ότι τα δέκα κολέγια που δεν πήραν άδεια είχαν προβλήματα είτε με τις εγγυητικές επιστολές, είτε με τα κτίρια.
Από τα κολέγια που αδειοδοτήθηκαν, θα λειτουργήσουν τα τμήματα εκείνα τα οποία έχουν σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τα οποία είναι συνδεδεμένα.
   Άδεια δόθηκε για τη λειτουργία όσων διέθεταν σύμβαση,με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και ειναι συνδεδεμένα.
Τα κολέγια που υπέβαλαν πρόγραμμα σπουδών, και το οποίο απερρίφθη για τα τμήματα για τα οποία δεν ελήφθη άδεια, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι πλέον όσα κέντρα αδειοδοτήθηκαν μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο κολέγια. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι πρέπει συγχρόνως να αναγράφουν ότι είναι κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: