Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Γ.Παπανδρέου καλεί την Αγκυρα να βάλει τέλος στην απαράδεκτη κατοχή της Κύπρου


       Μήνυμα προς την Τουρκία να επιδείξει πολιτική βούληση, ώστε να υπάρξει δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη συμπλήρωση ''36 χρόνια Αττίλας''  από την εισβολή του Αττίλα.
  Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι χωρίς τη λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
      Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για την επίτευξη συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάρκο Κυπριανού.
     ''Η 20ή Ιουλίου 1974 σηματοδοτεί την απαρχή της παράνομης κατοχής από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μεγάλου τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μίας χώρας ανεξάρτητης, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Την ημέρα αυτή η διεθνής έννομη τάξη καταπατήθηκε βάναυσα και συνεχίζει μέχρι τώρα να παραβιάζεται» σημειώνει ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και πρέπει να τερματισθεί''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: