Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

''Πυρετός για τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ ''

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου

         Με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
      Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τις νομαρχιακές και περιφερειακές επιτροπές αλλά και τους βουλευτές του Κινήματος, η Επιτροπή «ζυγίζει» τις υποψηφιότητες που έχουν «πέσει» στο τραπέζι και «μετράει» με δημοσκοπήσεις τους πιθανούς υποψηφίους.
      Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στη Βουλή έδωσε το πολιτικό στίγμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας ότι θα πρέπει να στηριχθεί το εγχείρημα του «Καλλικράτη».
      Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην επιλογή υποψηφίων για τις νέες αιρετές περιφέρειες, όπου η ψήφος αναμένεται να λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά.
      Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε αρκετές περιοχές, αφού οι διεκδικητές της «στήριξης» του Κινήματος θεωρούν ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να δοθεί ο προεκλογικός αγώνας.
      Μέχρι στιγμής η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ για τις αιρετές περιφέρειες εξετάζει εναλλακτικά κυρίως δύο ειδών υποψηφιότητες: στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής (υπουργούς, βουλευτές κ.τ.λ.) ή αναγνωρισμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως πετυχημένους νομάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: