Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ο φόβος του «εμφυλίου»... «τρώει» το γαλάζιο χρίσμα

Ο πρώην βουλευτής Αργολίδος κ.Γ. Μανώλης

      Στην τελική ευθεία για την προετοιμασία του κόμματος, εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, εισέρχεται η Ρηγίλλης, καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάδειξης των υποψηφίων στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους.
        Η  Ν.Δ επέλεξε να μη δώσει «κομματικά χρίσματα», αλλά να ανακοινώσει την «πολιτική στήριξή» της σε υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους.
        Η εντολή που έχει φτάσει σ’ όλες τις Νομαρχιακές Οργανώσεις του κόμματος είναι να μην εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων, αλλά να δώσουν τη δυνατότητα να αναδειχθούν τοπικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι.
        Με τον σχεδιασμό αυτό η Ρηγίλλης θα επιχειρήσει να αποφύγει την κομματική καταγραφή, τον «εμφύλιο» των υποψηφίων για το «χρίσμα» - σε πολλές περιφέρειες παρατηρείται το φαινόμενο διαμάχης μεταξύ «ντορικών» και «σαμαρικών», ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να αποφύγει τον σκόπελο της επίσημης στήριξης, ο οποίος λειτουργεί ανασταλτικά στις τοπικές κοινωνίες.
       Στη Ρηγίλλης, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν έντονες συζητήσεις για το περιεχόμενο της μάχης που θα δοθεί στις περιφέρειες. 
      «Αγκάθι» για τη ΝΔ αποτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς μέχρι πριν από λίγες ημέρες βασικός διεκδικητής της θέσης του ''περιφερειάρχη'' ήταν ο πρώην βουλευτής κ. Γ. Μανώλης.
       Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρηγίλλης διεμήνυσε στον κ.Γ. Μανώλη ότι δεν θα είναι υποψήφιος -ο ίδιος- πάντως σημειώνει ότι δημοσκόπηση έδειξε ότι βρίσκεται πρώτος και με διαφορά έναντι των άλλων συνυποψήφιων του.
      Παρ' ολα αυτά η Ρηγίλλης άναψε το «πράσινο φως» στον πρόεδρο της ΕΝΑΕ  κ. Δ. Δράκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: