Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Το πόρισμα της Τρόικα... θα καθορίσει τον ανασχηματισμό


         Το πόρισμα που αναμένεται να συντάξει η τρόικα σε σχέση με την πρόοδο και την εφαρμογή του Μνημονίου ανα υπουργείο θα καθορίσει εν πολλοίς και τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
        Oι μαύρες τρύπες που θα εντοπίσουν οι ελεγκτές στα υπουργεία θεωρείται σίγουρο ότι θα επηρεάσουν και τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού για αλλαγές ή διορθώσεις που απαιτούνται στο κυβερνητικό σχήμα.
        Το πόρισμα που θα αρχίσουν να συντάσσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο γενικότερο πνεύμα αναμένεται ''θετικό ''για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου.
        Ωστόσο θα αποτυπώνονται όμως οι ''αδυναμίες''  που εμφανίζονται σε ορισμένα υπουργεία καθώς και οι ''επιδόσεις'' των υπουργών που εφαρμόζουν συγκεκριμένα προγράμματα.
        Το ζητούμενο είναι εάν ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει έναν ριζικό ''ανασχηματισμό'' ή θα κάνει απλώς κάποιες ''διορθωτικές κινήσεις'' οι οποίες θα θεωρηθούν επιβεβλημένες λόγω και της συμμετοχής ορισμένων υφυπουργών, ίσως και υπουργών, στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: