Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Προτείνει Σόιμπλε για πρόεδρο του Eurogroup η Μέρκελ

                                                   Τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να πρότεινε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ για την προεδρία του Eurogroup μετά την αποχώρηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Financial Times Deutschland που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.
 Ο υπουργός Οικονομικών μίας χώρας με «τριπλό A» , έμπειρος, αξιοσέβαστος και με επιρροή, ο κ. Σόιμπλε, 69 ετών, «έχει το αβαντάζ», σύμφωνα με πηγές του Eurogroup.
Η καγκελάριος Μέρκελ πρότεινε τον υποψήφιό της στους άλλους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όμως η τελική απόφαση είναι πιθανόν να αναβληθεί για μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Μάιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.
  Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δεν έχει δώσει ακόμη την έγκρισή του, φοβούμενος την υπερβολική ενίσχυση της θέσης της Γερμανίας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Eurogroup.
  Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε πρόσφατα ότι είναι υπερβολικά απασχολημένος για να αναλάβει και την προεδρία του Eurogroup και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν απέρριψε επίσης την πρόταση, σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland.

Δεν υπάρχουν σχόλια: