Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση Γερουλάνου στους γερμανούς τουρίστες

 Τους Γερμανούς πολίτες «να επισκεφθούν την Ελλάδα και αυτή τη χρονιά, συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και της οικονομίας της» κάλεσε χθες ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ).
  Ο κ. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επανέλαβε ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενο τουριστικό προορισμό.
  Απέκρουσε κατηγορηματικά επίμονες ερωτήσεις του στυλ μήπως «θα ήταν καλύτερα για τον ελληνικό τουρισμό να υπάρχει δραχμή για να γίνει πιο φθηνή η Ελλάδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της», με το επιχείρημα ότι ένα περιβάλλον δραχμής ίσως να ακούγεται καλό για τον τουρισμό, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και τον ελληνικό λαό συνολικά.
Ερωτηθείς σχετικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια περιορισμού της γραφειοκρατίας ως προς τις αδειοδοτήσεις και την υποδοχή τουριστικών επενδύσεων κατά 50% για τις νέες επενδύσεις και κατά 75% για τις ανανεώσεις των υφισταμένων.
  Ανέφερε ακόμα ότι μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να στρέφεται και σε νέες αγορές τουριστών, τόνισε όμως ότι η Γερμανία παραμένει πολύ σημαντική, τόσο από πλευράς αφίξεων όσο και από πλευράς εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: