Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Γ.Παπανδρέου : «Μετανιώνω που δεν ζήτησα νωρίτερα το δημοψήφισμα»

Ευρύτατο απολογισμό των όσων έγιναν από την κυβέρνησή του έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις.
Άσκησε κριτική στη ΝΔ, αλλά και στην Αριστερά, έθεσε τα διακυβεύματα της μάχης που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, ενώ για το δημοψήφισμα είπε ότι του στοίχισε την πρωθυπουργία, αλλά και ότι μετάνιωσε που δεν επέμεινε να γίνει νωρίτερα. Έκλεισε την τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα φορτισμένος, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να δίνει αγώνες από άλλο μετερίζι.
Χειροκροτούμενος από τα στελέχη του οργάνου, ο κ. Παπανδρέου με «σπασμένη» φωνή ευχαρίστησε όλους και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται πιο κοντά με τους συντρόφους του «για να μείνει η πατρίδα όρθια». Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, «αν δουλέψουμε όλοι μαζί».
  Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», λέγοντας ότι αναφερόταν σε αυτά που χάνονται στη χοάνη της αδιαφάνειας.
   Σημείωσε δε ότι μετάνιωσε που δεν επέμεινε στο θέμα του δημοψηφίσματος, ίσως και νωρίτερα.
  «Μετανοιώνω που δεν ζήτησα αυτό το δημοψήφισμα νωρίτερα, ο λαός έπρεπε να εκφραστεί, όχι μόνο γιατί πρόκειται για τη σημαντικότερη απόφαση των τελευταίων ετών, αλλά επειδή θα προχωρήσει με τη στήριξή του.
   Με είπανε τρελό. Αυτοί που με κατηγορούσαν ως υποχείριο ξένων, ρωτούσαν αν ρώτησα Μέρκελ και Σαρκοζί. Εγώ ήθελα να ρωτήσω ελληνικό λαό. Πολλοί είπαν ότι αυτή η απόφαση μου στέρησε πρωθυπουργία. Χαλάλι. Πιστεύω στην δημοκρατία, όχι στις καρέκλες.»
  Έκλεισε την ομιλία του φανερά συγκινημένος, λέγοντας ότι θα συνεχίσει τους αγώνες για το ΠΑΣΟΚ από άλλο μετερίζι. «Θα είμαι δίπλα σε όποιον υποψήφιο εκλεγεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: