Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

"Στροφή προς τα δεξιά" από τον Σαρκοζί

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έκανε στροφή προς τα δεξιά στην εκστρατεία για την επανεκλογή του χθες, δεσμευόμενος να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου.
Μιλώντας σε υποστηρικτές τουστην πόλη Μπορντό της δυτικής Γαλλίας, ο Σαρκοζί δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τις αξίες του κοσμικού κράτους στη Γαλλία, την χώρα με την μεγαλύτερη μειονότητα μουσουλμάνων στην ΕΕ, και να εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική νόμου και της τάξης εάν κερδίσει νέα πενταετή θητεία στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε δύο γύρους, τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Το ζήτημα της μετανάστευσης και της αντιμετώπισης της μουσουλμανικής μειονότητας έχει καταστεί εδώ και χρόνια σημαντικό πολιτικό ζήτημα στη Γαλλία--ο Σαρκοζί κατηγορήθηκε ότι προσέγγισε τις θέσεις της άκρας δεξιάς όταν είχε κερδίσει την εξουσία το 2007.

Αν και οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ο Ολάντ θα κέρδιζε στον δεύτερο γύρο τον Σαρκοζί με διαφορά 12% και πλέον, το ερώτημα ποιον θα υποστηρίξουν οι ψηφοφόροι της Λεπέν μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: