Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Λουκάς Παπαδήμος :«Πατάμε πλέον σε στέρεο έδαφος»

Σε χαμηλούς τόνους και με πρόσκληση σε «περισυλλογή» ο Λουκάς Παπαδήμος μίλησε για την «ιστορική επιτυχία» του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων το οποίο, όπως είπε, επιτρέπει στην Ελλάδα να ξεφύγει από την κινούμενη άμμο των τελευταίων ετών και να πατήσει σε στέρεο έδαφος.
  Η ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους που έχει γίνει ποτέ, επισήμανε ο πρωθυπουργός, «ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιριών και ελπίδας για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική, θα έλεγα ιστορική, επιτυχία, που έγινε δυνατή με τις συστηματικές, συντονισμένες και σκληρές προσπάθειες πολλών.
  «Με τη βοήθεια των εταίρων μας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση, φέραμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο», επισήμανε.
  Η Ελλάδα, συνέχισε ο πρωθυπουργός ξεφεύγει πλέον από την κινούμενη άμμο στην οποία κινούνταν εδώ και εβδομάδες και πατά σε στέρεο έδαφος. Για πρώτη φορά αφαιρεί δημόσιο χρέος –105 δισεκατομμύρια ευρώ– από τις πλάτες των πολιτών της και των επόμενων γενεών, είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: