Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Από τη βάση, στις 18 Μαρτίου, η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Tην εκλογή από τη βάση προέδρου του Κινήματος την Κυριακή 18 Μαρτίου αποφάσισε ομοφώνως το Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.Θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη, την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ, και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.
Στην εισήγησή του ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε εμμέσως υπέρ της εκλογής από τη βάση λέγοντας:
«Η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Σε αρχές και αξίες. Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας. Αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ό,τι μας συνδέει με την Ελληνική κοινωνία, με τον κάθε πολίτη. Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».Επίσης, προανήγγειλε διάλογο εφ' όλης της ύλης στην Εθνική Συνδιάσκεψη σημειώνοντας:
«Το επόμενο Σαββατοκύριακο έχουμε την Εθνική Συνδιάσκεψη. Θα συζητήσουμε ανοιχτά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Θα αξιολογήσουμε την πορεία μας και θα διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον».
Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε, «με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεών μας», ενώ προσέθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης, αν δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: