Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Δραματικές ώρες για το ΠΑΣΟΚ

      Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο ΠΑΣΟΚ -αναταραχή που ξεκίνησε κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις και η οποία κορυφώθηκε με το τελεσίγραφο του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων. 
    Την Πέμπτη, με διαφορά λίγων ωρών, δύο στελέχη του κόμματος (Ξενογιαννακοπούλου, Κασσής) ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Μπατζελή έθεσε ανοιχτά θέμα αλλαγής ηγεσίας, ενώ την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζήτησε εκ νέου η Αριστερή Πρωτοβουλία, προειδοποιώντας την ηγετική ομάδα πως αν συνεχίσει «αυτάρεσκα» στις ίδιες πολιτικές, «πολύ σύντομα θα βρεθεί μόνη της».
     Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Αριστερή Πρωτοβουλία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας εκ νέου την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.

      Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ «προκαλείται από τις μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης» και έχει επιλέξει «το ρόλο του γκρινιάρη» και «περιπαίζεται, γιατί όταν ο πρόεδρός του υπόσχεται διαπραγμάτευση μέχρι τέλους, ο πρωθυπουργός και κυβερνητικός εταίρος δηλώνει ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε».
     Η Αριστερή Πρωτοβουλία επισημαίνει ότι όλα όσα είχε πει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά και μετεκλογικά έχουν εγκαταλειφθεί και ότι η κατάληξη όλων αυτών είναι «η άνευ όρων παράδοση στους σχεδιασμούς της τρόικας και των αγαπημένων της παιδιών στην Ελλάδα».
       Το ΠΑΣΟΚ, τονίζει, «αυτοκτονεί πολιτικά» και «η Δημοκρατική Παράταξη διαλύεται». Και προτείνει στην ηγεσία να προχωρήσει σε μια νέα συλλογικότητα, να συγκροτήσει Επιτροπή Σωτηρίας της Παράταξης, με στόχο την αναγέννηση και τον επαναπροσανατολισμό της, κάνοντας πρόσκληση σε πανστρατιά.
      Προειδοποιεί, δε, την ηγετική ομάδα πως αν συνεχίσει «αυτάρεσκα» στις ίδιες πολιτικές, «πολύ σύντομα θα βρεθεί μόνη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: