Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ρένα Δούρου : « Γιατί ο κ. πρωθυπουργός παραμένει απαθής και αμέτοχος ; »


Δούρου: Ο Σαμαράς εξαπάτησε το λαό   Συνέντευξη παραχώρησε η Ρένα Δούρου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8, σχολιάζοντας τις εξελίξεις εν αναμονή της καταβολής της δόσης στην Ελλάδα.
    Η κ. Δούρου ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση για τους χειρισμούς τους στην αντιμετώπιση της οικονομική κρίσης και τις ενέργειές τους στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.
     Η κ. Δούρου θέτει βασικά και κύρια ερωτήματα προς τον κ. Σαμαρά 
     Δεν ξέρω αν πρέπει να αισιοδοξούμε ή όχι, αλλά τίθενται μερικά βασικά ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό της χώρας, που είναι πρωθυπουργός όλων μας, ανεξαρτήτως αν δεν έχουμε ψηφίσει το κόμμα του. 
     Για παράδειγμα, γιατί ο κ. Σαμαράς δεν χρησιμοποιεί τις δηλώσεις εξεχόντων παραγόντων της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής σκηνής, όπως για παράδειγμα του Πήτερ Μπόφινγκερ, ενός από τους 5 σοφούς συμβούλους της κυβέρνησης, υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους ;   
    Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν κάνει χρήση των δηλώσεων Στάινμπρουκ, στη σημερινή Μπιλντ, με τις οποίες κατακεραυνώνει την πολιτική της Μέρκελ, λέγοντας ότι ο γερμανός φορολογούμενος θα πληρώσει στο τέλος για την Ελλάδα ;  
     Γιατί ο κ. πρωθυπουργός δεν εκμεταλλεύεται τις διαφορές μεταξύ Βρυξελλών και ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους ;  
     Γιατί και στο θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού παραμένει απαθής και αμέτοχος ;    
    Ένας έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει τον χάρτη των αντιφάσεων της ΕΕ και της Ευρωζώνης και να τις χρησιμοποιήσει προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα μιας καθημαγμένης οικονομίας.
     Να έχει δηλαδή στρατηγική είτε για τη σύνοδο για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό είτε για το θρίλερ της δόσης που αν δεν την είχαμε πάρει στις 16 Νοεμβρίου θα είχαμε χρεοκοπήσει.
     Αντιθέτως ο πρωθυπουργός μένει απαθής και αμέτοχος και περιμένει εντολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: