Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας : « Κατέρρευσε η αξιοπιστία του πρωθυπουργού » - « O δρόμος των μνημονίων είναι καταστροφικός »

«Κατέρρευσε η αξιοπιστία του πρωθυπουργού»   Καταστροφική για το ευρώ και οδυνηρή για τους λαούς, χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή πολιτική ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,  σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο.
     Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για εκλογές τονίζοντας ότι τη λύση μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
   Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας  σημείωσε ότι το ''Eurogroup'' συζήτησε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, ενώ υπογράμμισε πως ούτε η εκταμίευση της δόσης αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
     Ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές ικανότητες και αρκείται να μιλά για τεχνικές δυσκολίες.
   ''Ποιο από τα σενάρια που ακούστηκαν για το ελληνικό χρέος υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση'', διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

    ''Κατέρρευσε η αξιοπιστία του'', είπε για τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι εκβίαζε πως αν μέχρι τις 16/11 δεν πάρουμε τη δόση δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
    Ο κ. Σαμαράς, είπε ο κ. Τσίπρας, έχει την αντίληψη ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της κ. Μέρκελ και έχει χάσει και το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας έναντι του ελληνικού λαού.
    Η κυβέρνηση χάνει χρόνο για τη χώρα και τον κερδίζει η Γερμανία, είπε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της επιθετικής επαναδιαπραγμάτευσης.
    Αυτόν το δρόμο μπορεί να τον ακολουθήσει μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματός του ότι λύση με λιτότητα δεν υπάρχει, ότι προϋπόθεση για την διέξοδο είναι η ακύρωση του μνημονίου και η πανευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς διευθετήθηκε το πρόβλημα της Γερμανίας το 1953.
    Αυτή την προοπτική της βιώσιμης λύσης, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, μπορεί να κάνει πραγματικότητα ο λαός με την αποφασιστική του παρέμβαση στις εξελίξεις -και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την ευθύνη για τη σωτηρία λαού, μια σωτηρία που δεν μπορεί, όπως είπε, να δώσει μια υποταγμένη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: