Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σιγήν ιχθύος ...τηρεί η κυβέρνηση εν αναμονή του σημερινού κρίσιμου eurogroup

Κυβέρνηση Σαμαρά: Οι λόγοι του φιάσκου στο Eurogroup   Σιγήν ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση εν αναμονή του σημερινού κρίσιμου eurogroup.  
   Οι επιτελείς του πρωθυπουργού κρατούν μικρό καλάθι, αρνούμενοι να εκφράσουν θετική ή αρνητική άποψη για το αν τελικώς θα εκταμιευτεί η δόση.
    Απλώς αφήνουν να διαρρεύσει η «συγκρατημένη αισιοδοξία» του Α. Σαμαρά, ότι τελικώς θα υπάρξει ένα μίνιμουμ συμφωνίας μεταξύ κυρίως της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ώστε να υπάρξει τουλάχιστον πολιτική απόφαση για την εκταμίευση που θα δώσει μια κάποια ανάσα στην ελληνική οικονομία.
   Εντέχνως βέβαια δίνεται έμφαση από το Μέγαρο Μαξίμου στις δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ, ότι οι Ελληνες έκαναν όλα τα προαπαιτούμενα, όπως εντέχνως διοχετεύεται ότι ο κ. Σαμαράς όλο το Σαββατοκύριακο ήταν σε επαφή με πολλούς εκ των ομολόγων του, καθώς και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, αλλά και με την πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
    Θετική απόφαση σήμερα, πάντως, θα δώσει τη δυνατότητα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους να πάρουν μια ανάσα και να συνεχίσουν στο ίδιο έργο.

    Μια αρνητική απόφαση σήμερα δε, ανεξαρτήτως κοινωνικών εντάσεων, είναι βέβαιο ότι θα διαρρήγνυε, ίσως και ανεπανόρθωτα, την περίφημη κυβερνητική συνοχή, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήδη διοχετεύουν ότι δεν είναι σύμφωνοι με τους τελευταίους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: