Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αλ.Τσίπρας : « Διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού τα μνημόνια »

   «Διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής γιατί, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, θεωρεί χρέος του να κάνει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί. 
   Να αναζητήσουμε, δηλαδή, πώς μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρέος της Βουλής και όλων των πολιτικών δυνάμεων να αποκαλυφθούν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης.
    Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αυτή η απόφαση συμβιβασμού ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ βρίσκεται στον αέρα.
    «Αλλά και από αυτόν τον συμβιβασμό ακόμη απουσιάζατε επιδεικτικά. Δεν σας ρώτησαν καν και σας έβγαλαν έξω από τραπέζι τις κρίσιμες ώρες. Και εσείς γυρίσατε θριαμβολογώντας, χωρίς να έχετε αποκομίσει καμία εμπειρία από τότε που επέστρεφε θριαμβολογώντας και ο κ. Παπανδρέου και κάθε φορά μας έλεγε ότι σώθηκε η χώρα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέποντας ότι σύντομα αυτή η θριαμβολογία θα γυρίσει μπούμεραγκ. 

    Για τη μείωση του χρέους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων τα ξένα funds θελήσουν να τα πουλήσουν πιο ακριβά.
    Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΔΗΜΑΡ και στον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη.
    Ανέγνωσε απόσπασμα ομιλίας του κ. Κουβέλη κατά τη συζήτηση πρότασης εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα, κατά την οποία είχε αναφέρει ότι μπορεί να γίνεται παράλληλα έρευνα από τη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη.
    Η θέση αυτή, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη θέση που διατύπωσε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: