Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σε εξελίξη η ψηφοφορία για την σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο


   Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.  
   Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού» τη διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση.
    Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος την απέκρουσε, λέγοντας πως το κόμμα του κ. Τσίπρα, μετά τη «μίζερη» δήλωση και την «απογοήτευση» για την απόφαση του Eurogroup, τώρα μετατοπίζεται στην αναζήτηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών όλου του πολιτικού φάσματος.
    «Θα ψηφίσουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής» δήλωσε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, διαφοροποίησε όμως τη θέση του κόμματός της από το πολιτικό πλαίσιο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πρότασής του αυτής.
     «Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με τον ρόλο της Εξεταστικής, όπως το κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων.
    Να πω, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι γελοιοποιεί κυριολεκτικά τον ρόλο και την αποστολή της Εξεταστικής Επιτροπής με το συνολικότερο θέμα που θέτει.
     Γελοιοποιείται η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν γίνεται αντικείμενο Εξεταστικής Επιτροπής» εξήγησε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: