Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της Δευτέρας ζητεί ο Όλι Ρεν

Ρεν: Το Eurogroup να αποφασίσει για τη βιωσιμότητα του χρέους   Με αιφνιδιαστική του παρέμβαση, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, μιλώντας για λογαριασμό της Κομισιόν, ζήτησε «να ξεπεράσουμε τον μύθο ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα» και τόνισε ότι πρέπει, τώρα, να λάβει το Eurogroup άμεσα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
   Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα είναι η ώρα των Ευρωπαίων να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, είπε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν και συμπλήρωσε:

   «Ελπίζω ότι όλοι θα επανέλθουν στις Βρυξέλλες, την επόμενη εβδομάδα, με το απαραίτητο εποικοδομητικό πνεύμα και θα ξεπεράσουν την καταστρεπτική νοοτροπία των κόκκινων γραμμών».
   Διακόπτοντας την ώρα των ψηφοφοριών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος, σε συμφωνία με το προεδρείο, παρουσιάστηκε αιφνίδια στην αίθουσα της Ολομέλειας και έκανε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την Ελλάδα.
    Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, ζήτησε την πολιτική τους στήριξη, για να διευκολυνθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος βοήθειας.
    Αναφερόμενος στην πορεία των έως σήμερα διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και Ελλάδας, ο Όλι Ρεν σημείωσε πως διαπιστώσαμε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, αν και δεν καταλήξαμε σε οριστική συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: