Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Γερμανική προθυμία για επενδύσεις «αν γίνει φιλικότερο το κλίμα» διαπιστώνει ο ΣΕΒ

Το ελληνογερμανικό φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν οι Μ.Χρυσοχοΐδης και Φ.Ρέσλερ, ολοκληρώθηκε την ΠαρασκευήΤο ελληνογερμανικό φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν οι Μ.Χρυσοχοΐδης και Φ.Ρέσλερ
    Προθυμία από τις γερμανικές εταιρείες να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση διαμόρφωσης ενός φιλικότερου επιχειρηματικού κλίματος διαπίστωσε ο ΣΕΒ μετά την ολοκλήρωση του ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ στην Αθήνα.
   «Οι εκπρόσωποι των γερμανικών επιχειρήσεων φάνηκαν πρόθυμοι και θετικοί να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη χώρα μας, εφόσον θα δημιουργούνται - σταδιακά και με συνέπεια - οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα διαμορφώσουν ένα φιλικότερο επιχειρηματικό κλίμα» ανέφερε ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του για τα συμπεράσματα φόρουμ.
   Ο σύνδεσμος επισημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες αντίστοιχες με το σημερινό φόρουμ με στόχο την προσέγγιση των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων και τη σύναψη αμοιβαία επωφελών συμμαχιών και συνεργασιών.
   «Η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο και προκύπτει μέσα από τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης, η οποία χτίζεται σταδιακά.

    Τα οφέλη της όμως θα είναι θετικά με άμεσο αντίκτυπο σε πολλαπλά επίπεδα της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η σταθερότητα και κοινωνική συνοχή», τονίζει ο σύνδεσμος.
    Σημειώνει, τέλος, ότι παρά την αρνητική συγκυρία που προκαλεί η ύφεση, η συμμετοχή στο φόρουμ ήταν αυξημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: