Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Γ.Παπανδρέου: «Η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

  Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
   Την ελπίδα ότι αύριο η Ευρώπη θα πάρει τις σωστές αποφάσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό Μέγαρο.
   Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σύνολο των «σκληρών και δύσκολων» όπως τις χαρακτήρισε διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
   Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνέστησε ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ενότητα λέγοντας ότι όλη αυτήν την περίοδο δίνεται μια πολύ μεγάλη, δύσκολη και σκληρή μάχη για να αρθεί το μεγάλο βάρος από τον ελληνικό λαό και να επιμεριστούν και σε άλλους.
   «Δίνουμε μια πολύ δύσκολη και σκληρή μάχη προκειμένου να προχωρήσουμε στην αναγέννηση. Χρειάζεται μεγάλη νηφαλιότητα, αίσθημα ψυχραιμίας και ενότητας όλων των παραγόντων. Ελπίζω αύριο να καταλήξουμε σε αποφάσεις με τη βούληση των εταίρων μας. Θέλω αύριο να γυρίσουμε μια σελίδα μπροστά και πάμε μπροστά ως Ευρώπη και ως χώρα» είπε ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
   Η εξεύρεση ασφαλούς λύσης για τον Ελληνα πολίτη και η άρση σημαντικότατων βαρών «που κληρονομήσαμε», τα οποία αισθάνεται στην πλάτη του ο ελληνικός λαός είναι ο διπλός στόχος , όπως τον εξέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, με τον οποίο προσέρχεται την αυριανή, κρίσμη, όπως την χαρακτήρισε Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
   Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και σ΄αυτή, δεν έγινε καμμία αναφορά στην ψήφιση της νέας συμφωνίας με 180 βουλευτές.
 Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Η κρίση δεν είναι απλά Ελληνική είναι Ευρωπαϊκή. Εχουμε αποδείξει ότι αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας. Είναι ώρα η Ευρώπη να πάρει τις αποφάσεις. Εχουμε δύο καθαρούς εθνικούς στόχους. Η λύση να είναι ασφαλής και να άρει σημαντικότατα βάρη από το χρέος, από αυτό που παραλάβαμε, που σήμερα αισθάνετε ο έλληνας πολίτης στην πλάτη του.
Αυτό το βάρος πρέπει όλοι να το σηκώσουμε μαζί και εννοώ και τις τράπεζες. Πρέπει να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών. Πρέπει να μπορέσει η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να μπούμε σε μία πορεία αναπτυξιακή, σιγουριάς και ευημερίας».

   Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στις τράπεζες λέγοντας ότι πρέπει να εξυγιανθούν και να συμβάλουν με επενδύσεις «επιτέλους», όπως είπε χαρακτηριστικά , στην πραγματική οικονομία.
   Κάλεσε επίσης τα κόμματα και τους μαζικούς φορείς να συμβάλουν και αυτοί από την μεριά τους με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: