Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος προς Τσίπρα: «Είστε τζάμπα μάγκας»

   O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποργός Οικονομικών  Ευάγγελος  Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής
   Στο "κόκκινο" ανέβηκε η ένταση και εντός της Βουλής λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, με τον έντονο διαπληκτισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγελου Βενιζέλου και του κ. Αλ.Τσίπρα.
   Ολα ξεκίνησαν όταν κατά την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλ.Τσίπρα χρησιμοποίησε τους όρους "εκβιασμένη πειθαρχία" και "ομερτά" για να περιγράψει τις συνθήκες υπό τις οποίες καλείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει τα κυβερνητικά νομοσχέδια.
    Οι χαρακτηρισμοί προκάλεσαν την οξύτατη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου: 
  «Αφού κύριε Τσίπρα μας εξηγήσατε τι σημαίνει omerta, εγώ θα σας εξηγήσω σε απλά, απλούστατα ελληνικά τι σημαίνει ''τζάμπα μάγκας''» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευαγγ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει. 
   Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για φτηνό συνδικαλισμό. 
    Απαντώντας στην ουσία των αιτιάσεων του κ. Τσίπρα, ο Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι καταθέτει στα πρακτικά τις επιστολές τόσο του πρωθυπουργού όσο και του ιδίου προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, επιστολές που περιλαμβάνουν το πλαίσιο δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα για το δεύτερο πακέτο στήριξης:
   "Είχα σκοπό να σας τιμήσω και να καταθέσω τα έγγραφα αυτά κατά τη διάρκεια σχετικής ερώτησης που έχετε υποβάλει. Βιαστήκατε όμως και σε αυτό", κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.   Αυτό ήταν ένα αίτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε συνεχώς το τελευταίο διάστημα ζητώντας επιτακτικά από την κυβέρνηση ενημέρωση για το περιεχόμενο των επιστολών της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: