Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

M.Χρυσοχοΐδης: ''Το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα''

Χρυσοχοΐδης: Το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα  O υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
    Το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα και οι επιταγές, αλλά το υπέρογκο και αναποτελεσματικό κράτος, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή καθώς και το μοντέλο της ρηχής ανάπτυξης που επικράτησε στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
   "Δεν πρέπει να αγνοούμε ταυτόχρονα ότι δεν φτάνουν μόνο τα δημοσιονομικά μέτρα, χρειάζεται και ένας ισχυρός αναπτυξιακός βραχίονας μαζί με δημιουργικούς τρόπους χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και ταυτόχρονα ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για τα θύματα της κρίσης", πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
   Σε ερώτηση για το εάν φοβάται ότι ενδεχόμενο κούρεμα έως και 50% μπορεί να ερμηνευτεί ως χρεοκοπία ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε τα εξής:
  "Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αν πέσει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
   Προτεραιότητα λοιπόν όλων μας, της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών ηγεσιών, είναι το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο με τρόπο που δεν θα επιτρέπει καμία αμφισβήτηση από τις αγορές.
   Θα επιβεβαιώνει την αδιαπραγμάτευτη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη. Και ταυτόχρονα θα δημιουργεί επιτέλους τις προϋποθέσεις για να μπούμε ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης".
   Στο μεταξύ, ο υπουγός Ανάπτυξης επισκέπτεται αύριο τη Βιέννη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με σημαντικούς παράγοντες της Αυστριακής κυβέρνησης, διεθνών οργανισμών και επιχειρηματικούς φορείς.
   Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο Έλληνας υπουργός θα απευθύνει την κεντρική ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΕΒ και ο Αυστριακός Σύνδεσμος Βιομηχανιών με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: