Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου :«Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί »

Ο πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου
    Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τις επόμενες καθοριστικές μάχες μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής επέστρεψε από τις Βρυξέλλες.
    Στο πρώτο "ραντεβού" του με το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου και τους ενημέρωσε για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός τόνισε:
    "Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί πολύ. Χρειάζεται αφοσίωση. Οι έντονες πολιτικές συζητήσεις, οι κουβέντες που έγιναν δεν έχουν νόημα. Δεν έχουμε εκλογικές μάχες μπροστά μας, άλλες μάχες έχουμε. Να κλειδώσει οριστικά το νέο πρόγραμμα και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
     Εχουμε λοιπόν πολλή δουλειά μπροστά μας - όλα τα άλλα τα ξανασυζητάμε αργότερα..." τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και περιγράφοντας τον "Οδικό Χάρτη" που πρέπει να ακολουθήσει με ιλιγγιώδεις πια ρυθμούς η κυβέρνηση.
     "Εάν έχετε διαφωνίες με τη συμφωνία κατ' αρχάς, πείτε το τώρα" λέγεται ότι είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς, οι οποίοι απάντησαν αρνητικά: "Οχι, όχι πρόεδρε".
     Στη σύντομη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος περιέγραψαν τις "λεπτομέρειες" της συμφωνίας, τα σημαντικά οφέλη (πολιτικά και οικονομικά με την ελάφρυνση του χρέους) και την πτυχή της "επιτροπείας", αποδομώντας τη ρητορική των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.
    "Ο... Γκαουλάιτερ, όπως λένε, θα είναι ο Φίλιππος (σ.σ.: Σαχινίδης).
    Οι της τρόικας εμείς ζητήσαμε να βρίσκονται εδώ όσο διαρκεί το πρόγραμμα, θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο, δεν θα συνυπογράφουν" πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό "ανακοίνωσε" το χρονοδιάγραμμα για τους επόμενους δύο μήνες: 
  - H έκτη δόση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου
  - Tο νέο πρόγραμμα των 100 δισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί προς εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2011,
  - Tο PSI (τράπεζες) προς έγκριση επίσης στη Βουλή,
  - Tο νέο εθνικό φορολογικό σύστημα επίσης μέχρι τέλος του χρόνου και φυσικά η έγκριση του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: