Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ευ.Βενιζέλος: ''Να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους''

  O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος
    «Η κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι βαθιά και πολυεπίπεδη.
  Δεν είναι κρίση µόνον οικονοµική, ούτε πολύ λιγότερο κρίση απλώς δηµοσιονοµική. Είναι κρίση ηθική και υπαρξιακή. Δοκιµάζεται πλέον η κοινωνική και εθνική συνοχή. Δοκιµάζεται η ικανότητά µας να συνεννοούµαστε µε ορθολογικό τρόπο γύρω από θεµελιώδη ζητήµατα εθνικής στρατηγικής».
   Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το άρθρο-παρέμβασή του, στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκτιμώντας ότι η χώρα «δεν συνειδητοποιεί» τους «κινδύνους που διατρέχει» σε αυτό εντοπίζει το κυρίως «δημοκρατικό πρόβλημα της χώρας».
   «Η χώρα πρέπει να οργανωθεί και πάλι εκ του µηδενός. Να ξαναγράψει τους βασικούς της κανόνες, το ίδιο το κοινωνικό συµβόλαιο που λειτουργεί ως θεµέλιο κάθε Πολιτείας.
    Αυτός θέλουµε να είναι ο στόχος του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήµατος, όχι οι τεχνικές λεπτοµέρειες αλλά οι µεγάλοι κανόνες που θεµελιώνουν την ίση και δίκαιη κατανοµή των βαρών και ανατρέπουν την πιο άγρια αδικία που συντελείται, για δεκαετίες τώρα, σε βάρος µισθωτών και συνταξιούχων χωρίς άλλα εισοδήµατα, σε βάρος όσων δεν µπορούν να αποκρύψουν εισοδήµατα από άλλες πηγές» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.
  «Πίσω από τις κραυγές και τις εύκολες κουβέντες υπάρχει η φωνή της Πατρίδας.
   Μπορούµε να πετύχουµε, αρκεί να είµαστε σοβαροί, ενωµένοι, υπεύθυνοι και να έχουµε συνείδηση της κατάστασης και της Ιστορίας.
   Πρέπει να είµαστε υποχρεωτικά αισιόδοξοι, γιατί αν αφεθούµε να παρασυρθούµε από την ηττοπάθεια και την απαισιοδοξία της περιρρέουσας ατµόσφαιρας, τότε θα έχουµε χάσει ένα πολύ µεγάλο ιστορικό στοίχηµα.
   Και η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: