Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ηλ. Μόσιαλος : «Μοναδική περίπτωση ανεύθυνης αντιπολίτευσης»

«Μοναδική περίπτωση ανεύθυνης αντιπολίτευσης»  Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον  πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά
   Αρνητική ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στο αίτημα που διατύπωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να μεταβούν από κοινού, την Κυριακή, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
   Μετά τη νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Σαμαράς με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ κατηγορώντας τον ότι υπεκφεύγει και δεν έχει καμία πρόθεση να συμπαραταχθεί στην εθνική γραμμή. 

"Ο πρωθυπουργός
ενημέρωσε κατά
την συνάντησή τους
την Τρίτη τον
πρόεδρο της ΝΔ
εν όψει της
Συνόδου Κορυφής και του πρότεινε κοινή στάση και κοινή δράση", αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπληρώνει:
  "Ο πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος της ΝΔ επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σήμερα απάντησε αρνητικά.
   Ο κ. Σαμαράς αποτελεί την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της", καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
  Η Νέα Δημοκρατία  και ο πρόεδρός της χρεώνει την ευθύνη στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του ότι "εσύ λες ότι είμαι συκοφάντης της χώρας. Τον συκοφάντη τι τον θες μαζί σου;".
  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών, και επιχειρώντας να θέσει προ των ευθυνών του τον κ. Σαμαρά, ο Γιώργος Παπανδρέου του ανέφερε ότι έχει πλήρη και ενδελεχή επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, έχοντας ενημερωθεί για αυτή τόσο από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο όσο και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.
  Στην πρόταση Παπανδρέου για κοινή μετάβαση των δύο αρχηγών στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς επεφυλάχθηκε χθες να απαντήσει.
  Σήμερα, με νέα του πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός επανήλθε στην πρότασή του, στην οποία ωστόσο ο κ. Σαμαράς ήταν και πάλι αρνητικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: