Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Στόχος της ελληνικής πλευράς - «Λύση οριστική, καθαρή και ασφαλής»

Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών  Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο
    Με τον υπουργό Οικονομικών κ.Ευ. Βενιζέλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις εν όψει της Συνόδου της Τετάρτης.
   Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η εξεύρεση μιας λύσης αναφορικά με το δημόσιο χρέος, η οποία θα είναι «οριστική, καθαρή και ασφαλής, τόσο από νομικής όσο και από θεσμικής απόψεως».
   Προς τον σκοπό αυτό, έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, ένα πλαίσιο εντολής διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες που έχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα.
   Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν ως την Τετάρτη, κατά τρόπο που θα επιφέρει σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος από την άποψη της ρευστότητας και της κεφαλαιακής επάρκειας καθώς και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων.
   Τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει από τις Βρυξέλλες ότι όπλο της Αθήνας είναι οι θυσίες των πολιτών και ότι πλέον είναι η ώρα της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: