Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Το σχέδιο για τον τουρισμό - Άνοιγμα σε νέες αγορές

  Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος
    Ο ελληνικός τουρισμός έπειτα από αρκετά χρόνια στασιμότητας επιχειρεί να γυρίσει σελίδα, κυρίως μέσα από στοχευμένες κινήσεις - παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τουριστικής εξωστρέφειας και με την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια τουριστική σκηνή.
   Το άνοιγμα καινούργιων και σημαντικών αγορών για την Ελλάδα σε συνεργασία και με γειτονικές χώρες, καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων σε νέες υποδομές τουρισμού αποτελούν για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού τους δύο βασικούς άξονες που θα οδηγήσουν τον ελληνικό τουρισμό στην ανάπτυξη με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια τουριστική σκηνή.
   Από την πρώτη στιγμή ανάληψης του χαρτοφυλακίου του τουρισμού, ο κ. Γερουλάνος διαπίστωσε ότι ο τουρισμός αντιμετωπίζεται άνισα σε σχέση με άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.
   Αυτό, όπως επισημαίνει συχνά, έχει μικρή σημασία για χώρες όπως η Γερμανία ή οι σκανδιναβικές, είναι όμως ζωτικής σημασίας για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.
   Για να αλλάξει η κατάσταση, ο κ. Γερουλάνος εγκαινίασε συστηματική συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και κυρίως με τον ΠΟΤ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
   Ιδιαίτερα εποικοδομητική προς την κατεύθυνση αυτή θεωρείται η στενή συνεργασία του με τον γενικό γραμματέα του ΠΟΤ Ταλέμπ Ριφάι, τα αποτελέσματα της οποίας άρχισαν ήδη να φαίνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτη φορά στο πλαίσιο της πρόσφατης συνόδου του Οργανισμού στην Κορέα, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής στην Επιτροπή του ΠΟΤ για την Ευρώπη.
   Επιπλέον, για τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Π. Γερουλάνο, η έννοια των συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες, «έχει και βαρύνουσα πολιτική σημασία», λαμβανομένων υπόψη και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.
    Πάντως, στους άμεσους στόχους για τη νέα τουριστική σεζόν συμπεριλαμβάνεται η εδραίωση της χώρας στις εγγύτερες νέες αγορές όπως είναι το Ισραήλ, η Ρωσία, η Σερβία, η Τουρκία και η Ουκρανία.
    «Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην επιτυχημένη εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών, στο άνοιγμα νέων αγορών, για να δημιουργήσουμε μια ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και τους εργαζόμενους στον τουρισμό», λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: