Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος : «Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους»

   Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
    Μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα που ενέκρινε το συμβούλιο του Eurogroup ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται τόνισε :
    ''Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή των σκληρών αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων είναι η βάση όχι μόνο για την δόση αλλά και για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους''.
    Εντός των ημερών θα καταβληθούν τα 5,8 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στη συμβολή των χωρών-μελών της ευρωζώνης, ενώ για την πληρωμή των 2,2 δισ. που θα συνεισφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα υπάρξει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου στις αρχές του επόμενου μήνα.
  Σχολιάζοντας επίσης την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε λόγο για "ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής υπερψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου, με το οποίο διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές".
  "Αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο επίπεδο ρευστότητας, στις επενδύσεις, την απασχόληση, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες μιας βαθιάς μακροχρόνιας ύφεσης, η οποία άρχισε το 2009, πριν γίνει αντιληπτό από όλους όσους έπρεπε το μέγεθος της κρίσης και άρα του κινδύνου που διατρέχει η χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: