Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

Οι τελικές αποφάσεις για τη συνολική λύση της Ευρώπης απέναντι στην κρίση, θα ληφθούν την Τετάρτη στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
   Νέα συνάντηση μετά το Ecofin θα έχουν εντός της ημέρας οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ οι τελικές αποφάσεις για τη συνολική λύση της Ευρώπης απέναντι στην κρίση, θα ληφθούν την Τετάρτη στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.
   Αντικείμενο του Eurogroup, είπε ο Γιουνκέρ, θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και οι δυνατότητες διεύρυνσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

   Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της Ελλάδας, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε χαρακτηριστικά ότι συμφωνήθηκε μια «σημαντική» αύξηση.
Επιπλέον, ο κ. Γιουνκέρ ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να ζητήσουν από τις πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας να δεχθούν απώλειες πολύ «βαρύτερες» εκείνων που προβλέπονταν.

  Σημειώνεται ότι στην έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που τέθηκε υπ' όψιν του Eurogroup, επισημαίνεται πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια από τις κυβερνήσεις αλλά και βαθύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, θέμα «ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: