Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Περιμένουν την έκθεση της τρόικας δήλωσαν Μέρκελ και Σαρκοζί

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί   Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί
    Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα περιλαμβάνει την οριστική λύση για το ζήτημα και βάσει αυτής θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της η Ευρωζώνη, δήλωσαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
   Οι δύο ηγέτες, μετά το πέρας της συνάντησής τους, τόνισαν ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία για το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών -χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες-, ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξουν πρόταση για την τροποποίηση Συνθηκών και του συμφώνου Σταθερότητας.
   Ειδικότερα, για το θέμα της Ελλάδας, η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με την τρόικα, από την οποία αναμένεται η έκθεση προόδου. Όπως είπε, ελπίζει ότι στην έκθεση της τρόικας θα υπάρχουν συμπεράσματα, τα οποία θα περιλαμβάνουν την τελική λύση για το ελληνικό ζήτημα.

  Ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι αποτελεί κομμάτι της Ευρωζώνης.
   «Θα βρούμε λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρώπης και η βιώσιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας».
   Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης, πως η Γαλλία και η Γερμανία έχουν πλήρη επίγνωση των ευθυνών τους και πως θα δοθεί μια βιώσιμη απάντηση στο θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη πριν από το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: