Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Από Ιανουάριο 2012 η απελευθέρωση στα φορτηγά

    Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης
   Την πλήρη κατάργηση της μεταβατικής περιόδου που είχε νομοθετήσει ο προκάτοχός του για την απελευθέρωση των φορτηγών δημοσίας χρήσεως ανακοίνωσε τη Δευτέρα στους εκπροσώπους των μεταφορέων ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι η πλήρης απελευθέρωση του συγκεκριμένου τομέα θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και όχι από τον Ιούλιο του 2013, που προέβλεπε ο νόμος Ρέππα.    
   Επίσης, καταργείται η διάκριση της έδρας, γεγονός που σημαίνει ότι τα φορτηγά μπορούν να κάνουν μεταφορές σε όλη την επικράτεια, ενώ για την έκδοση των νέων αδειών το διοικητικό τέλος (παράβολο) θα είναι της τάξης των 1.500 ευρώ.
   Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές εξέφρασαν την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στις νέες ρυθμίσεις που τους ανακοίνωσε ο κ. Ραγκούσης, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν προλαβαίνουν μέχρι τέλος του χρόνου να ιδρύσουν εταιρείες, καθώς ένας μεγάλος αριθμός των οχημάτων που διαθέτουν είτε έχουν αγοραστεί με δάνειο, οπότε είναι δεσμευμένα, είτε είναι με leasing, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να μεταβιβαστούν σε εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: