Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σε νέο Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου η δόση


   Το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου προκειμένου να συνεχίσει τη συζήτηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της Ελλάδος.
    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναγνώρισαν τη σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος, σημείωσαν ότι απομένουν ορισμένες -λίγες- προαπαιτούμενες δράσεις να εφαρμοστούν και ενέκριναν τη διετή παράταση του ελληνικού προγράμματος.
    Το Eurogroup αναγνωρίζει τις θυσίες των Ελλήνων, είπε ο κ. Γιούνκερ ανακοινώνοντας ότι στις 20 Νοεμβρίου θα συνεδριάσουν εκ νέου οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης για το ελληνικό θέμα.
    Περιμένουμε -πρόσθεσε- ότι έως τότε όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκταμίευση της επόμενης δόσης.
    Ο ίδιος διευκρίνισε ότι έως τις 20 Νοεμβρίου θα παρασχεθούν από τα εθνικά κοινοβούλια κάποιων κρατών οι εγκρίσεις αναφορικά με την Ελλάδα και αποσαφήνισε ότι ο ίδιος θα κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε στο επόμενο Eurogroup να υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις και να λάβει η Ελλάδα τη δόση.
    Το Eurogroup φέρεται να εξέτασε τρόπους καλύψεως του χρηματοδοτικού κενού που η τρόικα προσδιόρισε στα 32,6 δισ. ευρώ,απο την διετη επιμήκυνση χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε αποφάσεις κάτι που αναμένεται να συμβεί στο έκτακτο Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου.
    Για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, που απασχολεί ιδιαιτέρως το ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ότι οι απόψεις του Ταμείου διαφέρουν σε σχέση με εκείνες των Ευρωπαίων και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει πρόσθετη εργασία για την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: