Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας : «Είστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας. Είστε ακατάλληλοι να διαπραγματευτείτε»

   Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας. Είστε ακατάλληλοι να διαπραγματευτείτε».
     Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να καταργήσει με ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας που ψηφίστηκαν την Τετάρτη.
     «Είναι η μόνη εναλλακτική λύση, για να βγούμε από το αδιέξοδο. Εμείς δεν θα παρακαλούσαμε τους δανειστές οι οποίοι δεν εφαρμόζουν μονομερώς τις δεσμεύσεις τους».
     Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «όλα είναι στον αέρα». 
     «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Όλοι το αναγνωρίζουν εκτός από την Άνγκελα Μέρκελ η οποία θέλει να κάνει αποικία χρέους την Ελλάδα» .
     Κατηγόρησε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά ότι «πέταξε στα σκουπίδια» την κυβερνητική συμφωνία και τον χαρακτήρισε «καλό και υπάκουο μαθητής» της Γερμανίδας Καγκελαρίου.
     «Ο καλός μαθητής έμεινε μετεξεταστέος για τα Χριστούγεννα και βλέπουμε καθώς την δόση δεν την πήρατε. Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Εσείς στραβά αρμενίζεται». Απάντησε επίσης και στις κατηγορίες περί «λόμπι της δραχμής».
      Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό του ζήτησε να πει συγκεκριμένα ονόματα. 
     «Θυμάστε πως σας αποκαλούσε ο Γ. Παπανδρέου; Πρωθυπουργό της δραχμής».
      Επίσης υπεραμύνθηκε των όσων είπε σε γερμανική εφημερίδα. 
    «Να μου απαντήσετε με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε εκ νέου εκλογές. 
     Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό. «Χρειάζεται κοινή λύση για όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: