Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αντιδράσεις από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα


Αλ.Τσίπρας στην Die Zeit: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο   Έντονη πολιτική διαμάχη ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.     Αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ο κ. Τσίπρας αναρωτιέται στη συνέντευξή του εάν «έχει πράγματι νόημα να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία μας» για 2,5 δισ. το χρόνο «δηλαδή μόλις 1,2% του ΑΕΠ ετησίως», και ερωτηθείς εάν το κόμμα του θέλει να εμποδίσει τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας απαντά:
     «Η ίδια η αγορά θα φροντίσει για αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό τελειώνει. 
      Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη, με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».
    «Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου καλεί κάθε επενδυτή να αποφύγει να επενδύσει στη χώρα μας, δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι αυτός και το κόμμα του να διαλύσουν τον τόπο», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
       «Μέχρι τώρα μόνον εχθροί της πατρίδας μας έλεγαν τέτοια πράγματα. Και να φανταστείτε ότι αυτά τα λέει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.
     Τη λύπη του για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε από τη Βουλή και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα κάνει διορθωτικές δηλώσεις.
     Τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε νωρίτερα από τη Βουλή και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
      «Πρόκειται για αντεθνική πρόσκληση, αντιεπενδυτική, αντιαναπτυξιακή πολιτική -για μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου» δήλωσε.
     «Είναι πραγματικά θλιβερό, το ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση, αδυνατεί να συστρατευτεί» συμφώνησε και ο Μάκης Βορίδης.
      «Ούτε και σε αυτό που έχουμε εξασφαλίσει εμείς, με δικό μας κόστος και ευθύνη, δεν μπορείτε να συμπαραταχθείτε;» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος της ΝΔ.Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης Τσίπρα εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τάχθηκε εναντίον των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων.                 
     Παρατήρησε μάλιστα, πως «σε ορισμένα site, καταχωρούνται οι δηλώσεις που γίνονται εδώ, πριν εκφωνηθούν».
      «Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα της χώρας. Απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας θα είμαστε ενάντιοι. Τελεία και παύλα!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.
      «Δεν υπάρχει καμία παραποίηση» απάντησε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης. 
     «Στη συνέντευξη ερωτάται ο κ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς θέλετε να εμποδίσετε τις αποκρατικοποιήσεις;».     
     Απαντά:  «Η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι' αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής, δεν θα δαπανήσει τα χρήματα του, όταν ξέρει πως ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει». Άρα δεν υπάρχει καμία παραποίηση.
      Ο κος Τσίπρας λέει πως «δεν υπάρχει κανείς σοβαρός επενδυτής που να επενδύει σε μια χώρα με πολιτική αστάθεια»» κατέληξε ο κος Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: