Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας από την πορτογαλική κυβέρνηση εξήρε η Άνγκελα Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσους Κοέλιου    Την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας από την πλευρά της πορτογαλικής κυβέρνησης εξήρε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την ολιγόωρη επίσκεψή της στη Λισαβόνα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα βελτίωσε τις συνθήκες σε ό,τι αφορά την μελλοντική οικονομική της ανάπτυξη.
     Με συνθήματα κατά της Μέρκελ και ντυμένοι στα μαύρα βγήκαν στους δρόμους Πορτογάλοι διαδηλωτές αντιδρώντας στις πολιτικές του Βερολίνου.
     Οι σημερινές οικονομικές πολιτικές έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσχέρειες στον πληθυσμό της Πορτογαλίας, παραδέχθηκε πάντως η Μέρκελ, και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει προγράμματα επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού της χώρας.

     Το 2011 η Πορτογαλία έλαβε δάνειο ύψους 78 δισεκ. ευρώ από την τρόικα, με αντάλλαγμα μια σειρά δρακόντειων μέτρων λιτότητας, τα οποία προσπαθεί να εφαρμόσει.
     Σε συνέντευξή της στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTP, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η Λισαβόνα δεν αναμένεται να ζητήσει δεύτερη δανειακή σύμβαση, ούτε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της τρέχουσας.
      H Γερμανίδα καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ, χαιρέτισει το «θάρρος» της κυβέρνησης που εφάρμοσε «επώδυνα» οικονομικά μέτρα, προβλέποντας ότι αυτά θα οδηγήσουν σε «ένα καλύτερο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: