Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Α.Σαμαράς - Αναζητά συμμάχους με αντιμνημονιακή θέση στη σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος

  Ο πρόεδρος της Ν.Δ,  Αντώνης Σαμαράς
    Με το βλέμμα στη νέα σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις 16-17 Οκτωβρίου, κινούνται στη ΝΔ, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί μέσα σε ένα νέο τοπίο, στο οποίο θα εμφανιστούν σύμμαχοι για την αντιμνημονιακή στάση του.
   Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αντ. Σαμαράς θα επιμείνει στη διαφωνία του και θα επιδιώξει, όπως λένε τα στελέχη του, να αποτελέσει η σύνοδος του ΕΛΚ την αφετηρία για αλλαγές στη... δοσολογία του Μνημονίου - να γίνει, εν ολίγοις, ένα πρώτο βήμα για επαναδιαπραγμάτευση των όρων που οδηγούν σε ακόμη βαθύτερη ύφεση.
   Στο γαλάζιο επιτελείο αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο κ. Σαμαράς κατά τη σύνοδο του ΕΛΚ και το ζήτημα των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, έστω και αν οι περισσότεροι ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς πιέζουν, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με τις πρόωρες κάλπες και ευνοούν κυβερνητικές συμπράξεις και συναινετικές διαδικασίες χωρίς εκλογές.
   Στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν έναν νέο γύρο επιθέσεων και πιέσεων από τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες που κινούνται στην ίδια γραμμή (Αυστριακοί, Φινλανδοί κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: