Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Συμφωνία Ελλάδας - Κατάρ για επενδύσεις

Συμφωνία Ελλάδας - Κατάρ για επενδύσεις  O Πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου με τον Εμίρη Αλ Θάνι                                               
  Τη σημασία της επενδυτικής συμφωνίας με το Κατάρ υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον Εμίρη Αλ Θάνι, τονίζοντας ότι η υπογραφή της στέλνει ένα μήνυμα στην διεθνή κοινότητα και δείχνει εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνουν στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
     Το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα, ειδικότερα για τις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, στον τουρισμό αλλά και για την ανάπτυξη του Ελληνικού επανέλαβε στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο εμίρης του πλούσιου αραβικού κράτους, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, κατά την διάρκεια της συνάντησης, που είχαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή και του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
    Αφορμή για την συνάντηση στάθηκε η επενδυτική συμφωνία στην οποία προχωρά το Κατάρ στην Ελλάδα, ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" που εκμεταλλεύονται τα Μεταλλεία Χαλκιδικής, με την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται να δημιουργηθούν 1.500 νέες θέσεις εργασίας.                     
    Υπενθυμίζεται ότι η συγκεριμένη επένδυση γίνεται ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ που υπέγραψαν οι κ. Παπανδρέου και Αλ Θάνι, πέρσι το Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: