Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Γ.Φίσερ : «Η Ελλάδα δεν είναι επιχείρηση»

   Ο πρώην «επαναστάτης» και ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας,  Γιόσκα  Φίσερ
    Μια ιστορική ευκαιρία για την Ευρώπη να προχωρήσει εμπρός βλέπει ο Γιόσκα Φίσερ, ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, πίσω από τη σημερινή οικονομική αναταραχή - αρκεί η «εμπροσθοφυλακή» της, η Γερμανία και η Γαλλία, να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και να εκχωρήσουν λίγη από την εθνική κυριαρχία τους στην ΕΕ, με απώτερο στόχο την ίδρυση των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».
    Για τον ιδρυτή των γερμανών Πρασίνων, το πρόβλημα της ελληνικής κρίσης δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό, «αφού θέτει εν αμφιβόλω την ίδια την ύπαρξη του ευρωπαϊκού σχεδίου».
    «Αυτή η κρίση», σημειώνει στο γαλλικό περιοδικό «Nouvel Observateur», «απορρέει στην πραγματικότητα από τη συνύπαρξη ενός "ενιαίου" νομίσματος και μιας ένωσης όπου η ουσιαστική εξουσία παραμένει στα χέρια κάθε έθνους».
     «Διαπράττουμε ένα σοβαρό σφάλμα αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν επιχείρηση», σημειώνει ο Γιόσκα Φίσερ, στέλνοντας ένα μήνυμα στους συμπατριώτες του.
    «Αν χρεοκοπήσει η ελληνική οικονομία, η χώρα θα συνεχίσει να υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει, φυσικά, να αλλάξει. Γιατί όμως να χρεώνουμε σε έναν λαό που υποφέρει από οικονομική και ψυχολογική κατάθλιψη ότι είναι "τεμπέλης";
   Αυτό που έχουν ανάγκη οι Ελληνες, είναι να τους ανοίξουμε προοπτικές. Πρέπει να τους πούμε πως η Ευρώπη μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν καλύτερες υποδομές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: