Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Συναγερμός για την ισπανική κρίση-Φήμες για έκτακτο Eurogroup

Συναγερμός για την ισπανική κρίση-Φήμες για έκτακτο Eurogroup    Επίσημο αίτημα για τη χορήγηση ευρωπαϊκού πακέτου βοήθειας, αναμένεται να υποβάλει μέσα στο Σαββατοκύριακο η Ισπανία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τραπεζικού της τομέα. Την πληροφορία μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο Κοινοτικούς και έναν Γερμανό αξιωματούχο. 
   Καμία τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί, δηλώνει η ισπανική κυβέρνηση, ενώ δεν επιβεβαιώνουν Κομισιόν και γερμανική κυβέρνηση, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να διαβεβαιώνει ότι δεν θα ασκηθεί καμία πίεση στην Ισπανία για αίτηση βοήθειας. 
   "Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και προς καμία κατεύθυνση", δήλωσε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης, Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία έπειτα από υπουργικό συμβούλιο. "Αναμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν αυτοί που αξιολογούν την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος", πρόσθεσε.
   Το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν είναι εις γνώσιν πιθανής πραγματοποίησης τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: