Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


   Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
    Η σύγκλιση των απόψεων καταγράφεται στους τομείς της αναθεώρησης των όρων της νέας δανειακής σύμβασης, στα ζητήματα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, κοινωνικής προστασίας και πολιτικών που συνδέονται με το Μνημόνιο, στις άμεσες οικονομικές προτεραιότητες, στις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο Κράτος, στα μέτρα για την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
    Στο κείμενο γίνεται λόγος στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους, στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα έτος, στη σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου, στη μείωση φορολογικών συντελεστών στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια, στην αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων στα ακίνητα με ενιαίο φόρο.
    Στα αναπτυξιακά ζητήματα έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στη διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νεα ΚΑΠ και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
    Πρόνοιες υπάρχουν και για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, αλλά για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: