Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: « Συντηρητική η νέα κυβέρνηση »

    Αμέσως μετά την ορκωμοσία του Αντώνη Σαμαρά και τη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
    "Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών", αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης και τονίζει ότι πρόκειται για μία συντηρητική κυβέρνηση.  

    Στη συνέχεια ο κύριος Σκουρλέτης ανέφερε: 
   "Οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική της.
   Κλείνοντας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνισθεί από τη θέση της υπεύθυνης μαχητικής αντιπολίτευσης με συνέπεια στα όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά.
   «Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών» ανέφερε συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: