Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Φώτης Κουβέλης : '' Παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ''


   Όπως δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο Φώτης Κουβέλης προσέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα μαχητικά για να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης και υπόσχεται συνεπή παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων.
   Στη συνέντευξη που παραχώρησε, στο Εθνος της Κυριακής ο Φώτης Κουβέλης τονίζει:
    «Αυτό που διεκδικούμε επίμονα και συστηματικά είναι τα όσα προγραμματικά έχουν συμφωνηθεί να καταγραφούν με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».
    Σε ερώτηση για το τι προτίθεται να πράξει εάν η ΕΕ και η τρόικα επιμείνει στις απολύσεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απαντά:
    «Υπάρχουν οργανισμοί που πρέπει να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν. Το πλεονάζον προσωπικό δεν πρέπει να απολυθεί αλλά να μεταταγεί σε άλλες θέσεις, όπου μπορεί να αξιοποιηθεί. Δεν συμφωνούμε με τις απολύσεις. Ενα νέο κύμα ανέργων θα είναι βαρύτατο πλήγμα για την κοινωνία».
   Ο Φώτης Κουβέλης ερωτάται ακόμη εάν, βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο να ενώσουν τις κομματικές τους δυνάμεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό ενός κόμματος της Κεντροαριστεράς και απαντά:
     «Όχι. Η Κεντροαριστερά είναι μια φθαρμένη έννοια. Η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ο τρίτος πόλος της πολιτικής σκηνής, θα πρέπει να γίνει με πρωτογενή κοινωνικά στοιχεία και όχι με συμφωνίες κορυφής.     
     Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να γίνει το πολιτικό σπίτι δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, των σοσιαλιστών, των μεταρρυθμιστών, των προοδευτικών πολιτών, των κινημάτων, της πολιτικής οικολογίας.
      Επαναλαμβάνω, σε αυτή την κατεύθυνση, την πρόσκληση που είχα απευθύνει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να έρθουν στις γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς για να διαμορφώσουμε τη μεγάλη συλλογικότητα του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: