Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

« Zητείται ... υπουργός Οικονομικών »


Οι προβολείς της κρίσης κάνουν τις καθυστερήσεις στο βηματισμό της νέας κυβέρνησης να δείχνουν μεγαλύτερες και σοβαρότερες   Μετά την άρνηση του Βασίλη Ράπανου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα επισκεφθούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην κατοικία του στις 19:30, προκειμένου να βρουν το κατάλληλο πρόσωπο να αναλάβει υπουργείο Οικονομικών.
     Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου δήλωσε «μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, θα ανακοινωθεί ο υπουργός Οικονομικών».
    Από την πλευρά του, ο κ. Ευ.Βενιζέλος αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά την επιλογή του προσώπου και όπως λένε οι συνεργάτες του όταν ερωτηθεί εάν συναινεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα θα πει τη γνώμη του, τονίζοντας στον κ. Σαμαρά ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να έχει ικανότητα διαπραγματευτική, γνώση του αντικειμένου του και οπωσδήποτε αποδοχή στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.
    Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Σπ. Λυκούδης κάνει λόγο για «πρόσωπο που πρέπει να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά [με τον κ. Β. Ράπανο] και να εκπέμπει τα ίδια μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: