Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Βαθύ '' μπλε '' στη νέα κυβέρνηση Σαμαρά

Βαθύ μπλε στη νέα κυβέρνηση Σαμαρά  Ο έντονος γαλάζιος χρωματισμός της νέας κυβέρνησης αποτελεί μια επιλογή με ισχυρό ρίσκο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
   Με το «γαλάζιο» χρώμα να επικαλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της, συντριπτικά ανδροκρατούμενη και όχι τόσο ολιγομελής όπως διαφημίστηκε,  είναι η νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι.
     Το νέο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ)  υπό τον Α. Σαμαρά αριθμεί 39 μέλη, εκ των οποίων οι 17 είναι υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ οι 22 είναι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.
     Μόνο δύο γυναίκες (Ολγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Σκοπούλη) έχουν αναλάβει χαρτοφυλάκιο.
    Σχετικά με την εκπροσώπηση των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση -και εξαιρούμενου του υπουργού Οικονομικών Β. Ράπανου, ο οποίος θεωρείται επιλογή και των τριών κομμάτων- η ΝΔ ''κυριαρχεί'' στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς αριθμεί -είτε με στελέχη της είτε με εξωκοινοβουλευτικές προτάσεις της- 29 μέλη.
     Το ΠΑΣΟΚ έχει στην κυβέρνηση δύο υπουργούς, τους κ. Θ. Τσαυτάρη και κ. Ευ. Λιβιεράτο, και άλλους τρεις υφυπουργούς, τους κ. Δ. Ελευσινιώτη,κ. Δ. Κούρκουλα και τον κ.  Γ. Βερνίκο, ενώ η ΔΗΜΑΡ τοποθέτησε στην κυβέρνηση δύο υπουργούς, τους κ. Α. Μανιτάκη και κ. Α. Ρουπακιώτη, και δύο υφυπουργούς, τη κ. Φ. Σκοπούλη και τον κ. Θ. Παπαθεοδώρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: