Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

'' Ηχηρή '' είναι η απουσία της οικογένειας Μητσοτάκη απο το κυβερνητικό σχήμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ντόρα κάνει λάθος που δεν γυρίζει στη Νέα Δημοκρατία  Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ισχυρές απουσίες.
   Η πλέον ηχηρή είναι η απουσία της οικογένειας Μητσοτάκη.
   Αρχικά η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη φάνηκε να διεκδικεί την θέση της προέδρου της Βουλής αν και είναι αμφίβολο αν το ζήτησε ευθέως από τον κ. Σαμαρά.
    Ήταν δεδομένο πως δεν μπορούσε να έχει και η ίδια σημαντική θέση και να είναι και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση. 
    Ο κ. Σαμαράς πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει είτε την θέση του αναπληρωτή στο υπουργείο ΠΕριβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.
    Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι γνωρίζει το αντικείμενο καθώς είναι αρμόδιος τομεάρχης πολλά χρόνια και ότι θα προτιμούσε την θέση του υπουργού.
    Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή του προτάθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος χωρίς τον τομέα της ενέργειας ή η θέση του υφυπουργού στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
      Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούσε να αποδεχθεί θέση υφυπουργού, όταν ήρθε πρώτος βουλευτής στη Β' Αθήνας  και είδε τους συνυποψηφίους του στην ίδια περιφέρεια να αναλαμβάνουν πολύ σημαντικά υπουργεία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: