Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Φ.Κουβέλης : '' Στήριξη της κυβέρνησης χωρίς στελέχη της ΔΗΜΑΡ ''


   «Ναι» στην κυβέρνηση, με βάση πάντα προγραμματική συμφωνία, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή συνεργαζόμενων βουλευτών της, αλλά με συμβολή στην επιλογή φερέγγυων προσώπων, κοινής αποδοχής, εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδριάζει με θέμα τις εξελίξεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης και τη στάση που θα τηρήσει η Δημοκρατική Αριστερά. 
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «προχωράμε, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν μετέχουμε με βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα».
    Έτσι άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο να μετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που ιδεολογικά πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά δεν έχουν καμία κομματική ιδιότητα.
    Ο κ. Κουβέλης εξήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αυτή την απόφαση επιβάλλει η κρισιμότητα των στιγμών και ότι η Δημοκρατική Αριστερά έτσι ανταποκρίνεται 100% στις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναλαμβάνοντας ως αριστερά της ευθύνης, τις ευθύνες που τις αναλογούν.
    Επίσης επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Αριστερά προτάσσει το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας έχοντας ήδη βάλει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων την γνωστή πρότασή της με τα 7 σημεία.
    Με ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ (εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αργά), υπό το πρίσμα της τοποθέτησης του κ. Κουβέλη.
     Νωρίτερα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, στην οποία ο κ. Κουβέλης ενημέρωνε την ηγετική ομάδα για τις εξελίξεις που έτρεχαν, αφότου παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τους όρους του κόμματος για πολιτική συμφωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: