Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αντ.Σαμαράς : « Ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας »



Ελάχιστοι όροι συνεργασίας για τη ΝΔ η παραμονή στην Ευρωζώνη και η τροποποίηση του μνημονίου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, τόνισε ο Αντ.Σαμαράς  Εντολή του λαού για ισχυρή κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με στόχο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη διακαναλική του συνέντευξη την Τετάρτη, τονίζοντας πως «το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο και κοστολογημένο σε ευρώ».  
    Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε από την αρχή της συνέντευξης επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η εξαγγελία του για μονομερή καταγγελία του μνημονίου οδηγεί σε ρήξη με την Ευρώπη και έξοδο από την Ευρωζώνη. 
    «Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και την στήριξη της αγοράς εργασίας, υπογράμμισε ο Αντ.Σαμαράς, αξιοποιώντας το κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη -αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ισπανία, την εκλογή του Ολάντ στη Γαλλία αλλά το ιρλανδικό δημοψήφισμα.
   Σε ερώτηση για το μετεκλογικό τοπίο και τις δυναμικές συνεργασιών, ο Αντ.Σαμαράς τόνισε ότι «κρατά το μήνυμα του κόσμου» από τις προηγούμενες εκλογές, το οποίο ανέφερε πως ήταν «συνεργασία και παραμονή στο ευρώ».
    «Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» τόνισε, με στόχο την αλλαγή του μνημονίου προς την κατεύθυνση στήριξης της αγοράς εργασίας με παραμονή στην Ευρωζώνη.     
     «Στοιχίζομαι πίσω από οποιονδήποτε που είναι υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της αλλαγής του μνημονίου για στήριξη της οικονομίας, για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά» είπε ο Αντ.Σαμαράς.
   Ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στις επικρίσεις του στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας πως το οικονομικό του πρόγραμμα «έχει το ρεκόρ πως δεν έχει ούτε ένα νούμερο». 
   «Είναι μαθηματικά για κόμιξ» είπε χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι γραμμένο σε δραχμές» τόνισε.
    «Το μόνο νέο που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης, και είναι καταστροφικό νέο, το μόνο νέο οι αναφορές Αμυρά που μίλησε για όπλα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: