Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Α. Παπαρήγα : « Ο λαός πρέπει να οδηγήσει στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή »

Παπαρήγα: Δεν συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση
   Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι «οδόντας αντί οδόντος, ούτε κάποια πολιτική ρεβανσισμού, την απάντηση πριν απ' όλα πρέπει να την δώσει στις εκλογές ο ελληνικός λαός» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τη σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στη Λ. Κανέλλη και τη Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ. 
   «Δεν χρεώνουμε σε αυτούς που ψήφισαν "Χρυσή Αυγή" τους προσανατολισμούς του κόμματος αυτού, απλώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν το όπλο της ψήφου και να το χρησιμοποιήσουν για να οδηγήσουν στο περιθώριο την "Χρυσή Αυγή"» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «πάνω από όλα, όμως, τέτοια ναζιστικά μορφώματα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα βαθύτατα πολιτικοποιημένο και οργανωμένο εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης που διαφέρει από οποιαδήποτε συνηθισμένη περίοδο ζήσαμε μέχρι σήμερα».
   «Η Χρυσή Αυγή είναι πάντα διαθέσιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην εργοδοσία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό προκειμένου να σπάσει με τραμπουκισμό απεργίες και να οδηγήσει με όπλο τον φόβο, τους εργάτες να εγκαταλείψουν τέτοιες μορφές πάλης» είπε η κ. Παπαρήγα.
    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «νομίζουμε πως ήλθε η ώρα να ξανασκεφθούν οι εργαζόμενοι γιατί το ΚΚΕ περιέβαλλε με σκεπτικισμό και αμφισβήτηση διάφορα "κινήματα χωρίς ονοματεπώνυμα", στα οποία, χωρίς βεβαίως να φταίνε αυτοί που προσήλθαν, η Χρυσή Αυγή ήταν μια από τις δυνάμεις που έδρασε συστηματικά και προσπάθησε να υποκαταστήσει αυθόρμητα ή γνήσια λαϊκά αιτήματα με τα γνωστά συνθήματα "οι 300 στο Γουδή", "να καεί η Βουλή" κλπ, όπως ακριβώς τα έλεγαν. Και μάλιστα με το σύνθημα "έξω τα κόμματα", "έξω οι συνδικαλιστικές οργανώσεις".
   «Σε αυτά τα "κινήματα χωρίς ονοματεπώνυμο", που μπορεί να έχουν ως ένα βαθμό και έναν αυθόρμητο χαρακτήρα, τέτοιες οργανώσεις προσφέρονται να δράσουν και μπορούν να κάνουν ένα εξαιρετικά επιζήμιο έργο και στην πολιτικοποίηση των εργατικών- λαϊκών μαζών, αλλά κυρίως με την προβοκάτσια και με την υπονόμευση μέχρι και τη διάλυση οποιασδήποτε γνήσιας αυθόρμητης διαμαρτυρίας», είπε η κ. Παπαρήγα.             
    Ερωτηθείσα αν το σημερινό γεγονός ήταν μεμονωμένο ή εντάσσεται σε σχέδιο εναντίον του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήταν προσχεδιασμένο, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι από τη φύση της κατ' εξοχήν αντικομμουνιστική οργάνωση, όχι εναντίον του ΚΚΕ, αλλά εκείνο που πραγματικά μισεί είναι η θέση του ΚΚΕ για την πρωτοπορία της εργατικής τάξης.
    «Θεωρώ ότι ο χαρακτήρας του ΚΚΕ είναι εντελώς ασυμβίβαστος με οποιαδήποτε ανοχή στη Χρυσή Αυγή», είπε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: